graphics-animations.net.tf

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

3 Ιουλίου ο αγαπητός μου φίλος Μάνος Μανιάς θεατρικός συγγραφέας,σκηνοθέτης.καί ηθοποιός,κάνει επίσημη πρεμιέρα στήν ενορία μας με τό έργο ΓΚΟΛΦΩ ALA KRETA
Στα 1892 ο Σπυρίδωνας Περεσιαδης έγραψε ένα από τα καλύτερα βουκολικά δράματα, την πασίγνωστη ΓΚΟΛΦΩ. Μια βοσκοπούλα του βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ιδία η πατρίδα μας ,η Ελλάδα. Στο πρόσωπο της ζωγραφισμένη όλη η ιστορική και πολιτική πορεία αυτού του τοπου.Εκτοτε στο δράμα αυτό έγιναν πολλά ανεβάσματα είτε σαν πρωτότυπο είτε σε διασκευή παρωδιας. Όπως και να χει η ΓΚΟΛΦΩ έμεινε ΓΚΟΛΦΩ η Ελλάδα Ελλάδα. Ύστερα λοιπόν από 118 χρόνια ζωής της έρχεται πάλι στο προσκήνιο από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Το έργο ανεβαίνει σε μορφή της δημοφιλούς παρωδίας και καυτηριάζει πράγματα και καταστάσεις μέχρι σήμερα. Την διασκευή και επεξεργασία έκανε ο Μάνος Μανιάς καθώς και την σκηνοθεσία. Το γέλιο άλλοτε καυστικό άλλοτε αιχμηρό και άλλοτε παράλογο δεν αφήνει στιγμή τον θεατή να ανασάνει και μάλιστα αρκετές στιγμές συμμετέχει στην παράσταση. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στο Κρητέλειο αρχές Μαρτιου, θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες παραστάσεις στο Ηράκλειο και στον ίδιο χώρο ενώ αμέσως μετά θ ακολουθησει περιοδεία σ όλη την Κρήτη ,πολλές πόλεις έκτος Κρήτης και την Κύπρο.
Ποια είναι όμως η ΓΚΟΛΦΩ ΑΛΑ ΚΡΕΤΑ 2010;Είναι τα παντα…η προδομένη αγάπη, η εγκατάλειψη, ο πλούτος , η φτώχεια και η ανέχεια, οι κάμποι, τα βουνά τα χιλιοτραγουδισμενα, οι νοικοκυραίοι κι οι παρακατιανοί, οι μεροκαματιάρηδες , οι χαμένοι στη ταυτότητα και στην κοινωνία. Είναι οι επίσημοι και οι ανεπισημοι,οι ξένοι που λιμαζονται την χωρά, και βεβαία η τηλεόραση, τα είδωλα, οι πορσε,τα τέσσερα επί τέσσερα και η κακή μας μέρα. Όλα στο κόσκινο όλα στην φορα…Ένα μακροχρόνιο ρεπορτάζ για την Ελλάδα που στεναζει,που φωνάζει μα δεν ακούει κανεις…2010. Η εξέλιξη, στην Κρητικοπουλα πια ΓΚΟΛΦΩ αφού έτσι την θέλει ο διασκευαστης…φτανει στα όρια…
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Κώστας Κουρουνιώτης, Νίκος Μανιάς, Βαλεντίνα Ζερβού, Μιχαέλλα Βρυθιά , Κατερίνα Καρατζίνα, Στέλιος Παρλαμάς και Μάνος Μανιάς.
Κείμενο, σκηνοθεσία Μάνος Μανιάς, βοηθός σκηνοθέτη Κατερίνα Καρατζίνα, Κοστούμια Κωνσταντίνα Σαρρή , Σκηνικά Κώστας Κουρουνιώτης, μουσικη Μάνος Μανιάς, Λύρα Γιώργος Σακκαλάκης, Λαούτο, Μαντολίνο Ζαχάρης Αρμουτάκης, επεξεργασία, μοντάζ ήχου Μιχάλης Μαυράκης , Ηχητικά - Φωτισμοί Γιάννης Μανιας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου